Reizen naar Noord Thailand

Het Noorden van Thailand staat bekend om zijn prachtige natuur en bergen, mooie tempels, vriendelijke mensen en heerlijke curry’s. Dit gebied mag je dan ook zeker niet missen als je naar Thailand gaat voor een rondreis.

Chiang Mai is de grootste stad in het Noorden en is een goed uitgangspunt om mooie dingen te beleven en te zien. Veel mensen bereiken de stad met binnenlandse vluchten Thailand, een relatief goedkope manier om er te komen vanuit de Hoofdstad Bangkok. De tempel op de berg heeft een prachtig uitzicht over de stad. De nightmarket die iedere avond in het centrum is heeft prachtige spullen te koop en je kunt er ook nog eens heerlijk eten. Ziplijnen in de bergen is geweldig voor de avonturiers onder ons. En vergeet vooral niet een kookcursus te nemen, handig voor als je die lekkere curry ook thuis nog eens wilt maken.

chiang mai tempel
Een tempel in Chiang Mai

Pai

Pai is een klein stadje op zo’n 3 uur rijden van Chiang Mai. Het ligt midden in een prachtig berggebied en is een echt backpacker stadje. Geweldig om met je scooter de buurt te verkennen en zelf alle mooie plekjes te ontdekken. Ook kun je er goed uitgaan en lekkere cocktails drinken.

Mae Hong Son

Mae Hong Son is nog iets noordelijker gelegen en vanuit het leuke maar niet erg bijzondere stadje kun je leuke excursies doen en mooie trekkings maken. Zelfs zonder gids, avontuurlijk op pad. Gewoon de trail volgen, dan komt het vanzelf goed. Alleen geschikt voor mensen met een goede conditie, en neem vooral genoeg drinkwater mee want je verliest een hoop vocht.

trekking doen in thailand
In het Noorden kun je heel mooi wandelen, drink wel voldoende!

Het Noorden heeft dus van alles wat te bieden en is ideaal voor de wat avontuurlijkere reizigers. Met de nachttrein vanuit Bangkok is een hele belevenis en goed te doen als je voldoende tijd hebt. Anders kun je een binnenlandse vlucht nemen vanaf Bangkok en al binnen een uur op je bestemming zijn. Veilig, makkelijk en snel kom je uitgerust aan en kun je meteen alle bijzondere plekken gaan ontdekken.